Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Читалището в силистренското село Срацимир се нуждае от спешен ремонт

Снимка: Иванка Петрова

Читалището в силистренското село Срацимир се нуждае от спешен ремонт. Покривът на сградата тече и заплашва да повреди библиотечния фонд и етнографската сбирка в културната институция.

Течовете от покрива са с двугодишна давност, но през последните месеци положението е нетърпимо, разказва секретарят на читалището Снежана Йорданова:

При силен дъжд, като дойдохме, капеше, направо плакахме - всичко, черги, неща. Капе върху главите ни. Страхуваме се, крушките не можем да светнем. В зимните месеци, когато трябва да има осветление, ние не можем да светнем тука, с фенерче си минаваме, когато има теч. Има електричество, на сцената също има контакт, върху който направо директно капе. Когато сме тук завиваме с найлони, направо сме в първобитно-общинния строй.

Кметският наместник Йорго Славов е алармирал общината в Силистра и очаква реакция:

Тук много се ангажира председателят на кооперацията, така се споразумяхме. Земеделска кооперация "Съгласие" ще поеме работниците, а община Силистра - материалите за ремонта. 

Читалищните дейци се надяват ситуацията да бъде овладяна до средата на юни, когато е 185-годишният юбилей от основаването на селото.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44