Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на Казанлък в Париж

Сградата на кметствота в Париж
Снимка: wikipedia.org
В очакване на откриването на българската изложба "Епопея на тракийските царе" в Лувъра днес в Париж се състои Ден на Казанлък, в чиито земи са разкрити най-много от артефактите на изложбата.
 
Най-ценната част от нейните експонати са открити в гробните могили на Казанлъшката долина. Освен като земята на тракийските царе градът ще се представи, разбира се, и като земя на розите, с надеждата да привлече вниманието на Франция към историческите, културните и природните си забележителности.

 В делегацията в Париж заедно с кмета на града и председателя на Община Казанлък има представители на местни фирми, които ще участват в българо-френски работен форум. Денят ще завърши с официално представяне на града в българското посолство. Гостите ще видят филм за долината на тракийските царе и ще послушат местни изпълнители.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44