Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Син на емигранти от Куба - кандидат за президент на САЩ

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Републиканецът Марко Рубио заяви участието си в президентската надпревара за изборите през 2016 г.

Той е най-младият кандидат до момента и един от най-сериозните конкуренти на демократите заради  работата си по обширен проект за имиграционната реформа през 2013 г. Синът на кубински емигранти, преодолял трудното изкачване до номинацията за президент, е третият републиканец - кандидат за Белия дом през 2016 г.

Ние, американците, сме горди с историята си. Но нашата държава винаги е била за бъдещето... Трябва да променим решенията, които правим като нация. А най-добрият начин за промяна на решенията, които се правят, е промяната на хората, които ги вземат, казва Рубио.

Според Рубио американската мечта се изплъзва на твърде много семейства и млади американци, защото те са изправени пред неравни възможности за успех. Той залага на това, че ще успее да привлече групи от млади избиратели, групи от малцинствата и по-бедните, които от много време не са на страната на републиканците.

Мнозина смятат, че в голяма степен Марко Рубио приема като свой приоритет и младостта си. 43-годишният сенатор вярва, че ще бъде свежото лице, представител на едно ново поколение от лидери измежду познатите лица от години насам, а именно - 62-годишния Буш и 67-годишната Клинтън.

Рубио е изправен пред огромни предизвикателства за номинацията си, включително и пред една добре финансирана кампания, която се очаква, че ще предприеме Джеб Буш. Те не само се познават добре, но са и приятели, които сега ще мерят сили в президентската кампания - изпитание и за приятелството им.

Ако Рубио спечели изборите, той ще бъде първият в историята латиноамерикански президент.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44