Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екокоалиция настоява да се публикуват картите с дюните по българското Черноморие, за да спре застрояването им

Снимка: БГНЕС

Коалицията от екоорганизации и граждански групи "За да остане природа в България" настоява правителството да обнародва специализираните карти и планове на всички дюни по българското Черноморие, които бяха описани и се намират в Агенцията по кадастъра. Поводът е поредното започване на строителство върху дюни в района на къмпинг „Юг“ в община Царево. 

Коалицията „За да остане природа в България“ се присъединява към искането на сдружението „Да запазим "Корал“, което настоява да се отмени разрешителното за строеж на вилно селище в къмпинг "Юг“, да се разследва как е придобита земята на къмпинга с дюните и кои са хората от общинската администрация в Царево, издали разрешително за строеж на 16 къщи с площ над 1200 квадратни метра.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44