Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хотелите в Банско отчитат повече туристи, но малко приходи

Снимка: БГНЕС

Хотелиерите в Банско  отчетоха повече туристи през зимния сезон, но финансовият резултат е лош заради натиска върху цените на услугата. Браншът иска подкрепа от държавата и правомощия за определяне на защитни минимални цени според категоризацията.

Гостите от балканските държави са компенсирали чувствителния спад на туристите от Русия и Украйна. Нараснал е и броят на българите, предпочели зимния курорт, споделиха  на браншова среща хотелиерите.  Натискът върху цените те изтъкнаха като най-сериозния проблем, застрашаващ качеството на услугата и провокиращ недоверие сред потенциалните клиенти.

Като цяло не мисля, че цените са коректни. Петзвездните хотели се опитват по този начин да привлекат клиенти и да си напълнят базата, като смъкват цените и реално продават на цени за четиризвездни хотели. Четиризвездните продават на цена на три звезди и така вече Банско е евтина дестинация, коментира мениджърът на хотел в Банко.

Обединението на основните туроператори от Гърция, изпращащи в Банско големи групи туристи, също са повлияли негативно на ценовите нива. За да направят добра заетост, те предлагат много по-ниски цени.

Към проблема с опашките от чакащи скиори пред единствената кабинкова линия хотелиерите в Банско добавят и липсата на гъвкавост от страна на концесионера.

Хотелиерите предлагат да има почасови карти за лифта и нощна писта, удължаване на сезона до средата на месец май, когато има сняг и осигуряване на работещ панорамен лифт през летния сезон.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44