Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Административният съд в Русе отвори врати за ученици и студенти

В Деня на Конституцията Административният съд в Русе отвори вратите за посещение от ученици от гимназиите и студенти по специалността "Право" в Русенския университет.

Още сутринта фоайето на Административния съд се изпълни с ученици от Икономическата гимназия и Дойче шуле в Русе, нетърпеливи да разберат как работи сложната съдебна система.

Председателят на съда съдия Елга Цонева ги запозна с основните правила и им показа как става електронното разпределение на дела.

Денят на Конституцията в Русе продължи в Административния съд със симулативен процес със студенти от втори курс на специалността "Право". 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44