Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ед Милибанд спечели последния предизборен телевизионен диспут във Великобритания

Ед Милибанд
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Лидерът на опозиционните лейбъристи Ед Милибанд спечели последния предизборен телевизионен диспут във Великобритания, който обаче премина без участието на представители на управляващите консерватори и либералдемократи.

В организирания от Би Би Си диспут участваха само Милибанд и лидерите на шотландската и уелската национална партия, както и Зелените и Партията за независимост на Обединеното кралство на Найджъл Фараж.

С наближаването на парламентарните избори във Великобритания на 7-и май опозиционните лейбъристи и управляващите консерватори са с изравнени позиции с по 34%.

Партията на Найджъл Фараж е трета с 14% подкрепа.

Всички проучвания показват, че нито консерваторите, нито лейбъристите ще получат абсолютно мнозинство в 650-местния парламент.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44