Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прокуратурата иска постоянен арест за Цветан Пъков, който прегази с колата си дете в Панагюрище

| обновено на 17.04.15 в 11:36
Окръжната прокуратура в Пазарджик внесе искането за постоянен арест за Цветан Пъков, който преди ден уби на пътя в Панагюрище 6-годишния Петьо Гевечанов. Заседанието е насрочено за 16.00 часа в Пазарджишкия окръжен съд.

Срещу Цветан Пъков е повдигнато обвинение, че умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата - управлявал е лек автомобил с превишена скорост и е блъснал движещото се с велосипед дете. След катастрофата момченцето почина на място.

Панагюрският бизнесмен е осъждан през 2012-а година за опит за придобиване на чуждо имущество.  Паралелно с това той многократно е наказван от КАТ и има над 20 съставени акта, като четири от тях са за превишена скорост.

Мястото, където стана трагедията - изходът към Стрелча, е един от най-натоварените пътни участъци в Панагюрище. Маркировката е изтрита. Преди време е имало "легнали полицаи", но заради ремонт на ВиК те са премахнати.

Очаква се Цветан Пъков да бъде доведен в Пазарджишкия окръжен съд следобед. В Панагюрище има широко обществено недоволство срещу него. Очаква се пред съдебната сграда днес да има много съграждани на загиналия Петьо.

Снощи стотици хора се събраха в Панагюрище на мястото, където преди два дни беше прегазен Петьо. Те настояха за справедлива присъда за шофьора убиец.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44