Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът, прегазил 6-годишното дете в Панагюрище, остава в ареста

Цветан Пъков, който прегази с колата си 6-годишния Петьо в Панагюрище, остава в ареста. Това реши Пазарджишкият окръжен съд.

Съдия Ирина Джунева уважи искането на Прокуратурата и определи най-тежката мярка "задържане под стража" на Цветан Пъков, който на 14-ти април уби с джипа си на пътя 6-годишния Петьо Гевечанов. Съдът счете, че Пъков може да извърши друго престъпление или да се укрие. Според съдия Ирина Джунева, Пъков е обществено опасен по отношение на Закона за движение по пътищата. 44-годишният обвиняем бе докаран в съдебната зала под стража. Той скри лицето си в качулка и отказа коментар пред медиите. По време на заседанието Пъков не погледна родителите на убития Петьо и не каза "съжалявам":

- Даже не се извини!
- Той няма душа, няма сърце. Това е безскрупулен, това е...какво да го наречеш!
- Вие сами можете да прецените. Вие сте били свидетели на самия процес.
- Нормален човек няма ли да се извини, няма ли да каже "съжалявам", няма ли да каже... Последни думи -го попитаха имате ли нещо да кажете?
   - Искам под домашен арест да се задържи.

Определението на Пазарджишкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44