Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничен е пожарът, който обхвана вековни гори в община Струмяни

| обновено на 17.04.15 в 20:59
Снимка: БГНЕС

Ограничено е разпростарнението на пожара, който обхвана 500 декара 120-годишна гора в района на село Клепало, община Струмяни. Втори пожар е възникнал в района на Симитли, но той е бил потушен.

Големият пожар на българо-македонската граница е възникнал от запалени стърнища в земеделски ниви на македонска територия. Вятърът бързо го е пренесъл в стогодишната гора в района на село Клепало. Над 500 декара вековна гора е унищожил огънят. Преди малко директорът на Югозападното държавно предприятие Дамян Дамянов каза за "Хоризонт", че пожарът е локализиран, а вятърът е утихнал. През цялата нощ в района ще има дежурни екипи на служба "Пожарна безопасност и защита на населението" и на горските стопанства от района.

Македонските власти са заявили неофициално, че започват разследване на запалването. Втори пожар е възникнал отново в горски масив в близката община Симитли, но бързо е бил овладян. Засегнати са 20 декара гори.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44