Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Т. Дончев: До момента България е усвоила 80 на сто от еврофондовете от стария програмен период

Снимка: БГНЕС

До момента България е усвоила 80 на сто от еврофондовете от стария програмен период, посочи в Габрово вицепремиерът Томислав Дончев. Той уточни, че се очаква до края на годината да бъде изпълнена 85-90 на сто от цялата финансова рамка: 

Постигнатият обем усвоени средства от бюджетите на еврофондовете е добър резултат за първия за България програмен период, коментира вицепремиерът Томислав Дончев. Той посочи, че планираният максимум е до края на 2015-та година в икономиката ни да влязат още 6 млрд. лева от европрограмите от предходния период и около 1 млрд. от новия:

Изключително високи са числата, само ще напомня, че досега през системата не са минавали пари с подобни обеми. Дори и 2014-та, 2013-та, когато плащанията са със сравнително големи обеми, сумите, които са минали през цялата система, са два пъти по-малки. 

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира, че освен върху обема усвоени средства от еврофондовете трябва да се фокусираме върху ефекта, който носи вложеният ресурс за развитието в различните икономически сфери.
 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44