Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Габрово празнуват Лазарая

Снимка: Фейсбук

Градски събор в Габрово съживява традиция. В седмицата след Великден хората да се събират на празник, наричан Лазарня.

Организаторите, които са от четири местни читалища, ще предложат пазар на домашни продукти и ще посрещнат посетителите с фолклорни песни и танци. Инициативата е продължение на селските базари, които самодейците организират от миналата година. Пред Спортната зала производители от региона ще привличат купувачите с домашни продукти и зелени храни от градините и селските дворове, семена и разсади, овощки и произведения на местни занаятчии. Посетителите ще могат да дегустират от избраните продукти, които се предлагат в така наречения от организаторите селски МОЛ. В зелените площи край залата самодейците ще посеят традиционни български подправки, мушката и здравец.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44