Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-скъпият ретро автомобил в България ще бъде показан на парада в Сливен

Снимка: Дневник
В Сливен днес се очаква да бъде представен най-скъпият ретро автомобил в България. Община Сливен и клуб „Туида класик” за трета поредна година са домакини на ретропарада под Сините камъни, който е под патронажа на кмета Кольо Милев.

Над 60 ретро автомобила и мотоциклети от клубове в цялата страна ще участват в ретро парада в Сливен. Целта на организаторите е всяка година да представят нещо ново и любопитно за посетителите. Тази година това е състезанието по майсторско управление на ретро автомобил, каза Валентин Дойчинов - председател на ретро клуба в Сливен:

Надпреварата ще започне след почетна обиколка на града и представяне на колите в градския парк. Освен в категориите за автомобили от 30-те, 50-те и 70-те години, награди ще има за реплики и за дебют. Голямата награда на община Сливен ще е за принос в реставрацията.

Тази година в парада е заявил участие собственикът на най-скъпия ретро автомобил у нас - БМВ 319 кабрио, управляван някога от автомобилната легенда Димитър Соколов. Колага е произведена в завода на БМВ през 1936-та и е участвала в състезание от веригата "Град При" в 1939-та. До днес са останали само три коли от модела, от който са направени 74.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44