Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От БСП инициират провеждане на референдум за шистовия газ в Добруджа

БСП ще инициира референдум за шистовия газ в Добруджа, обеща в Добрич депутатът Светла Бъчварова. Според нея, темата за шистовия газ трябва да се разгледа в контекста на подписването на споразумението между Европа и САЩ за свободна търговия:

Изключително негативно отражение ще има това споразумение и за сектора "Земеделие", в това число и за България, тъй като свободното движение и изискванията, които ще бъдат наложени като стандарти, ще доведат до това, че земеделието в Европа, в това число и в България, ще бъде подложено на изключително сериозен натиск, заяви Бъчварова.

Според бившия зам.-министър на икономиката и енергетиката Явор Куюмджиев:

Шистовият газ първо не е в тези количества, които се пропагандират. Второ, икономически няма никаква логика в цената, която се поддържа в САЩ с шистовия газ, защото разходите за добив многократно надвишават цената, по която той се продава.

Светла Бъчварова обеща референдум за шистовия газ:

Референдум в районите, в които има потенциална опасност. Тъй като то ще засегне пряко хората, които живеят в тези райони и земеделската земя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44