Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестна акция провежда руската опозиция в Москва

Снимка: БГНЕС

Руската опозиция провежда днес в центъра на Москва акция под формата на единични протести.

Организаторите на протеста първоначално възнамеряваха да проведат многохилядно шествие и митинг, но не успяха да съгласуват с градските власти мястото, където да се състои опозиционната акция. Тя трябваше да бъде аналог на несъстоялия се на 1 март протест, който в последния момент беше отменен и вместо него се проведе траурно шествие в памет на убития на 27 февруари опозиционер Борис Немцов. Единичните протести не се нуждаят от съгласуване с властите и днес те ще се проведат на знакови места в центъра на Москва. След това активистите възнамеряват да поднесат цветя на мястото, където Борис Немцов беше застрелян. Полицията внимателно ще следи днешната проява и ако прецени, че тя се превръща в неразрешен масов протест, възнамерява да предприеме съответните мерки за неговото разгонване. По-рано през седмицата московските власти предложиха на опозицията да проведе своята акция в района на метростанция "Шчукинская", която е отдалечена на 13 километра от центъра на града.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44