Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕС свиква спешна среща на министрите на външните и вътрешните работи след трагедията в Средиземно море

ЕС свиква спешна среща на министрите на външните и вътрешните работи след последната злополука с потънал кораб с имигранти в Средиземно море край Лампедуза. 

Докато продължава да има войни и трудности в съседство около нас, хората ще продължават да търсят спасение на европейските брегове. И докато родните и транзитните страни не вземат действия, за да попречат на тези отчаяни пътувания, хората ще продължават да рискуват живота си, се казва в декларация на Европейската комисия.

В същото време Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини призова европейските правителства да подкрепят действията в защита на имигрантите в Средиземно море след едно от най-тежките бедствия с кораб с бежанци. 

Много пъти казвахме "Никога вече". Сега е моментът Европейският съюз да се опита да спре тези трагедии незабавно, се казва в нейно изявление в Брюксел.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44