Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешкият окръжен съд отложи делото срещу обявения за общодържавно издирване Хюриет Сюлейманов

| обновено на 20.04.15 в 10:55
Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Ловеч отложи планираното за днес заседание по делото срещу Хюриет Сюлейманов, който на 5-и май миналата година причини катастрофа край Луковит, в която загинаха трима 20-годишни младежи.

Сюлейманов е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Делото се гледа задочно, тъй като обвиняемият Хюриет Сюлейманов така и не се яви в съда. Още през януари той беше обявен за общодържавно издирване. След две отлагания ход на делото беше даден на 27-и март. Тогава бяха разпитани по-голямата част от свидетелите и вещите лица.

Днес пред магистратите трябваше да се явят останалите свидетели, които са принудително призовани. Сред тях е и спътничката на Сюлейманов, която е очевидец на катастрофата. На предишното заседание от прокуратурата представиха справка от полицията Разград, че Хюриет Сюлейманов е напуснал страната в началото на февруари и се намира в Германия.

Майката на едно от загиналите момчета - адвокат Галя Горанова, каза в предаването "Хоризонт до обед", че заседанието е отложено, тъй като има нещастен случай в семейството на един от членовете на съдийския състав.

Имам нагласата и се надявам искрено делото да приключи на 28-ми май на първа инстанция
, каза адвокат Горанова.

Цялото интервю с нея можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44