Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна трагедия с имигранти до гръцкия остров Родос

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поредна трагедия с имигранти, този път до гръцкия остров Родос. За сега съобщават за три жертви.

Мащабна спасителна акция провеждат гръцките власти по спасяване на имигрантите. Включиха се и жителите на остров Родос. Кораб с 200 нелегални имигранти, по първоначална информация, потъна в близост до острова, след като се разби в подводни скали. Морето е пълно с хора, коментират очевидци на крушението. Според тях до сега са спасени 80 имигранти, а са извадени и три тела на жертви. Сред тях са жена и малко дете.

Включиха се и спасителни хеликоптери, защото мястото е пълно с подводни скали и прекалено опасно.

Спасителната акция продължава. Премиерът Ципрас е в Министерството на вътрешните работи и следи развитието на спасителната операция на хората от разбилия се кораб.

Днешната трагедия за пореден път поставя въпроса за промяна в политиката на Европа по отношение на силната имигрантска вълна, заяви преди минути еврокомисарят по миграция Димитрис Аврамопулос.

Спешна среща с него поиска и архиепископът на Атина и цяла Гърция – Йеронимос. Главата на гръцката църква се възмути, че нищо не се прави, за да се избегнат трагедии както тази вчера до остров Лампедуза.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44