Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничено е движението през прохода "Предела"

| обновено на 21.04.15 в 12:17
Снимка: БГНЕС

Все още е затруднено движението по пътя Симитли - Разлог през прохода "Предел", където рано тази сутрин тежкотоварен камион се удари в предпазна стена, а шофьорът му, румънски гражданин, загина на място. Пътният инцидент е станал малко след 4:00 часа.

Полицията продължава на място огледа на смазания ТИР.

По информация от полицията камионът е влязъл от Гърция през ГКПП "Илинден". Вероятно в района на Гоце Делчев е бил натоварен със строителни материали и при спускане от Предел към Симитли, в района, където миналата година пропадна пътят заради скъсана подпорна стена, на ляв завой се е преобърнал.

По все още неизвестни причини шофьорът е загубил контрол над ТИР-а, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в предпазната стена. Тялото на загиналия румънски гражданин е било открито на пътя. Цялото трасе е било затрупано с каменни плочи, използвани в строителството, с които е бил натоварен камионът.

Според началника на КАТ "Пътна полиция" - Благоевград Димо Чобанов най- вероятната причина за катастрофата е техническа неизправност на камиона, но е възможно и шофьорът да е заспал.

След приключване на процесуално-следствените действия на място специализирана техника ще изтегли ТИР-а от пътното платно. Към момента движението продължава да се извършва само в едната лента, като се регулира от служители на Областно пътно управление и пътноподдържащата фирма. Няма сериозно задръстване от чакащи автомобили.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44