Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите

Снимка: БГНЕС

Панагюрище взема спешни мерки за ограничаване на скоростта на автомобилите след тежкия пътен инцидент, при който загина 6-годишният Петьо. Решението беше взето днес в Областната администрация в Пазарджик.

По най-натовареното трасе, улица "Павел Хаджисимеонов“, където 6-годишният Петьо Гевечанов стана жертва на високата скорост, ще бъдат изградени повдигнати пешеходни пътеки. Това е шосето, което най-много предизвиква страстта на шофьорите към високата скорост, каза кметът Никола  Белишки.

Уточнихме вида на повдигнатите неравности, които ще бъдат изградени. Утре сутринта в 9.00 часа имаме отново работна среща, вече на терен, за да се определи броя и мястото, където ще бъдат поставени тези неравности, и със съответно необходимата пътна сигнализация, към тях маркировка, пътни знаци и т. н. 

Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени още и на улиците "Райна Княгиня" и "Нестор Ружеков", които също са стратегически пътни артерии. Целта е да се ограничат пътните произшествия в общината и да се дисциплинира поведението на пътя.

В подкрепа на родителите на убития Петьо Гевечанов тази вечер в Пловдив ще се проведе митинг с искане за справедливо законодателство спрямо убийците на пътя.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44