Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Комисията по култура в НС подкрепи Рашидов и българската изложба в Лувъра

Полина Карастоянова
Снимка: БГНЕС

Депутатите от парламентарната комисия по култура категорично застават зад министър Вежди Рашидов и успешното българско представяне с изложбата в Лувъра и концертът на хор "Йоан Кукузел" в Париж. Това обявиха Красимир Велчев от ГЕРБ и председателят на комисията Полина Карастоянова.

Велчев посочи: Има кръгове в България, на фирми, на бивши служби, които гласят едно - да уронят авторитета на възможно повече институции в България, следва анархия. Явно на тези хора целта им е това, защото в условията на анархия те най-добре ще могат да се реализират и да постигнат своите цели за манипулиране и управление на държавата. Не е честно да се използват медиите за толкова низки цели и за уронване авторитета на хора, които са се доказали не само в България, а в целия свят.

Карастоянова добави: Тракийските съкровища в Лувъра, концертът в парижката катедрала "Нотр дам дьо Пари" е успех и гордост за всеки един от нас като българин. Господин Вежди Рашидов, като министър на културата, започна този процес, завърши го и по най-достойния начин представи България на международната културна сцена.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44