Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник загина при изкопни работи в Банско

| обновено на 23.04.15 в 17:44

58-годишният работник Николай Лефтеров е загинал при изкопни работи в Банско, след срутване на земна маса. Инцидентът е станал на една от централните улици на града по време на реконструкция на водопроводната мрежа. 

Злополуката е станала малко преди 16 часа. Сигнал за инцидента е подаден в полицията, която е отцепила района около Професионалната гимназия по горско стопанство. Екип на областна дирекция Инспекция по труда също е на мястото на инцидента. Инспекторите ще проверят цялата документация на врачанската фирма "Царевец", която е подизпълнител по проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в курортния град, както и всеки детайл по обезопасяването и укрепване на терена при извършването на изкопните работи. 

Самият изкоп е дълбок по-малко от 2 метра и най-вероятно работникът е бил ударен от камък. Тялото му бе транспортирано за аутопсия.

Изключително строго се следи графика за работа по реконструкцията на водопроводната мрежа в Банско, каза кметът на общината Георги Икономов. Той е издал заповед за започване на незабавна проверка по всички строителни обекти на територията на общината.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44