Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Парад на ретро автомобили ще се проведе днес в Русе

Снимка: Дневник

Парад на ретро автомобили ще се проведе днес в Русе. Заявки за участие са подадени от много български градове и от Румъния.
Атрактивното събитие се организира от фондация "Русе - град на свободния дух" и под патронажа на кмета на града Пламен Стоилов:
Ние имаме принос и в разпространението на автомобилите навремето в страната - търговска къща "Вебер", която всъщност е една от първите, които започват продажбата на автомобили.

Стартът ще бъде даден около 11.00 часа, когато колоритната колона автомобили ще направи парад по централните русенски улици. Предвидено е специално шоу, както за самите участници, така и за публиката. До момента са заявили участие от Русе, Варна, Бургас, София, Пловдив, Павликени, Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Дулово, Силистра и от Румъния.

Организаторите коментират, че ретро парадът е първото по рода си събитие в Русе и амбицията е то да намери трайно място в националния календар на ретро парадите



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44