Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Габрово малки и големи ще могат да се хванат на хорото

Габрово е 12-ият град, който се включва в общонационалната фолклорна инициатива "Хора за хората". В събота, в 18 часа на централния площад "Възраждане“ в града малки и големи ще се хванат на хорото.

Под звуците на българска народна музика на хоро се хващат ценителите на традициите в повече от 10 града на страната. Хората се завиват в неделя привечер на централните градски площади, които са и обичайните места за празнични събития. Габрово се включва в общонационалната инициатива благодарение на гражданската активност на местния "Клуб на будителите” и с подкрепата на габровската община. Музиката ще засвири в 18 часа тази вечер, а следващите неделни събирания ще започват с час по-късно - в 19 часа. Два пъти месечно желаещите да повдигнат духа си ще могат да се хванат на хорото.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44