Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на село Тошевци се съмняват в опити за купуване на гласове за местния вот

Снимка: Радио ВИДИН

Населението на видинското Тошевци се е увеличило три пъти само за месец и половина, но по постоянен адрес в него живеят само 116 души. Заради съмнения за опит за купуване на гласове са уведомени полицията и прокуратурата.Репортаж на Анжела Каменова, Радио Видин.

По настоящ адрес в Тошевци са записани хора от общините Лом и Ружинци, както и от квартал „Нов път“ във Видин. Регистрират се в необитаеми, запустели къщи, каза кметският наместник Маргарита Велкова:

Най- фрапиращото е, че в една къща има 50 регистрирани души, които ако се изправят в тези две стаи няма да могат да стоят, камо ли да спят.

В Тошевци хората са притеснени, че преселниците могат да решат местния вот наесен:

Идват хора от други населени места само да вземат тези пари и дойдат да си дадат гласа и утре ще изчезнат, коментира Данчо Доков.

Новорегистрираните жители на село Тошевци ще могат да гласуват по настоящ адрес, ако заявят желанието си две седмици преди вота.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44