Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Има надежда бебето, малтретирано от акушерка, да се възстанови напълно

| обновено на 27.04.15 в 17:52
Снимка: БГНЕС
Стабилизирано е състоянието на бебето, малтретирано от акушерка в болница "Софиямед". Всички жизнени показатели на момиченцето са под контрол, заяви д-р Радка Масларска, началник на Клиниката по неонатология в болница "Токуда".

Детето е прието в болница "Токуда" на 18 април вечерта с висока температура, тежка анемия и отток на главата, разказва доктор Масларска.

Това, което беше по-важно, видяха се мнжество огнища контузионни в мозъка, което състояние вече директно застрашаваше живота на Никол.

Към момента има подобрение на неврологичния статус на детето, храни се самостоятелно, но е рано да се прави  оценка на късните усложнения. Въпреки това шансовете то да се оправи напълно са налице, прогнозира доктор Игова.

Нашите надежди са такива и целият ни екип работи в тази насока,  детето да продължи своето нормално развитие. На един по-късен етап ще може да се даде далечна прогноза.

Директорът на болницата доктор Явор Дренски коментира, че за случилото се с четиридневното бебе има вина и здравната система у нас.

Държавата съвсем отговорно да намери средства да покрие нуждите за здравеопазването към момента, за да се успокои системата и не да се опитват изкуствено да затрудняват достъпа на пациентите до лечебните заведения като лимитират дейността. Това е едно допълнително напрежение, което се наслагва върху медицинските екипи. Те са принудени не само за пациентите да мислят, а да мислят утре ще имат ли заплати.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44