Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арести в пловдивския КАТ при изненадваща проверка на "Вътрешна сигурност"

Дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР извършва проверка в КАТ "Пътна полиция" в Пловдив, потвърдиха от пловдивската полиция. 

Вътрешната дирекция на МВР извършва оперативно-издирвателна дейност по предотвратяване, пресичане, разкриване на престъпления и дисциплинарни нарушения, извършени от служители на Министерството. 

От Окръжна прокуратура Пловдив уточниха, че шестима прокурори наблюдават проверката на „Вътрешна сигурност“ в КАТ. Тя е провокирана от установени пропуски в работата на Пътна полиция, поясняват от държавното обвинение. 

По трима прокурори от Окръжна и Районната прокуратури разследват регистрацията на автомобили, издаването на книжки и работата по издирване на автомобили. Проверката ще продължи до 8 май. Откритите нередности ще бъдат обобщени до началото на юни, пояснява прокуратурата.

Според неофициална информация проверката е заради прикриване на ПТП със загинал човек, извършени са и арести на служители на "Пътна полиция".

Пред КАТ по обед имаше голяма опашка, но около 14 часа хората се разотидоха. След 10 часа сутринта не се извършваха никакви регистрации. Никой от длъжностните лица не обяснява причините за спиране на работа. От пресцентъра на МВР пустнаха лаконично съобщение за затруднения при обработката на документи на гишетата на КАТ в цялата страна. 

Снимка




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.