Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КНСБ: Българският работник произвежда близо 49% от това, което изработва немският, но получава 25% от заплатата му

Снимка: Радио Шумен

КНСБ поиска спешни мерки за повишаване на доходите. Призивът беше отправен в Габрово на дискусия, посветена на 25-ата годишнина от учредяването на синдиката.

Българският работник произвежда близо 49% от това, което изработва немският, но получава 25% от неговата заплата, посочи вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков. Синдикатът не приема аргумента, че заплатите са ниски заради ниската производителност на труда в българската икономика.

Говорим за система за образуване на работната заплата. Българската икономика и при настоящите равнища на производителност на труда има достатъчно финансови възможности, за да се обърне по-сериозно в обезщетението на труда в икономическия ефект.

Темата за заплащането на труда и европейските стандарти дискутират в Габрово експерти от КНСБ, представители на държавната и местната власт, на социални партньори и институции. За 25 години от учредяването си, синдикатът не е успял да направи живота на хората по добър и по справедлив, обобщи Пламен Нанков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44