Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

15-годишно момче от Ловеч бе пребито с палка от свой приятел

В Ловеч 15-годишно момче е било бито по главата с палка от свой приятел. Инцидентът е станал пред жилищен блок в центъра на града. Родителите на пострадалото момче са подали жалба в прокуратурата. Майката на пострадалото дете Магдалена Димитрова разказа за инцидента:

Синът ми бива ударен със самоделно направена палка по главата, вследствие на което за около минута губи съзнание и пада на земята. Благодаря на очевидци, които му съдействат, защото казват, че той е тръгнал да го удря още няколко пъти с тази палка в легнало положение.

Удареното момче е било откарано в спешна помощ. След това е било прегледано от лекари-специалисти, които са установили, че момчето е в стрес и има охлузни рани. Майката е подала жалба в прокуратурата:

Разбрах, че няма какво да се направи. Просто ни беше казано, че той е на 14 години, не е пълнолетен, не може да бъде съден, не може да му бъде издадено досие. Той добре е познат в детска педагогическа стая. Явно не му е за първи път. Силно се надявам, че това момче ще получи криминално досие, че той няма да си позволи да направи това с никое друго дете, защото той в момента се чувства като Господ. Знае, че е непълнолетен, че няма какво да му се направи и затова малтретира психически и физически масово обкръжението си.

От прокуратурата в Ловеч са започнали разследване на инцидента.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44