Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отложено е решението за разпределение на допълнителни пари за болници

Снимка: БГНЕС

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса е обсъждал на заседанието си снощи разпределението на допълнителни пари за някои болници. Предложението обаче е отложено, заяви представителят на пациентите в Съвета Виктор Паскалев:

Предложението, което беше внесено от оперативното ръководство, беше за 49 болници да се дадат допълнителни средства за спешна помощ, но понеже имаше и болници, които не бяха отчетени, и поради тази причина се върна това да се доработи от Касата.

Днес медии разпространиха информация за болниците, които е трябвало да получат най-голям допълнителен бюджет. На първо място с най-голям бюджет от 3,6 милиона лева е столичната частна болница "Софиямед". Втора е пловдивската МБАЛ "Здраве" с близо 3 млн. лева. И двете лечебници са собственост на бизнесмена Михаил Тиков. Негова е и седмата болница в класацията на лечебниците с най-много допълнителни пари - бургаската многопрофилна болница "Черноморска", която получава 1 млн. лева.

Бюджетът на болница "Софиямед" за 2015 г. е 23 млн лв или точно колкото на Александровска болница. Утре от касата ще публикуват на сайта си данни за всички изплатени суми на лечебни заведения за първото тримесечие на годината.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков също потвърди, че такова предложение е коментирано. Според д-р Шарков в списъка липсват например общинските болници, затова предложението ще се коригира и преразгледа отново на 12-и май:

Решение за нови финансови средства по някакъв списък, изтекъл не знам си къде си, не взимаме.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44