Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Пазарджик: Атаките срещу мен са част от зловещ сценарий

Снимка: БГНЕС

На нарочен брифинг кметът на Пазарджик Тодор Попов определи изнесената информация за имотното му състояние като неточна и провокативна. Той определи атаките срещу него като част от зловещ сценарий, който е започнал с убийството на най-близкия човек в екипа му Татяна Стоянова:

Логиката на събитията следва точно това. В последствие всички внушения, които се направиха след този инцидент, бяха в контекста на това да се внушава за неща, свързани с неприемливи незаконни действия от покойната Татяна Стоянова. За съжаление позволяват си хора да го правят в национален ефир, заемащи определени властови позиции. Няма до този момент нищо ясно и това ме накара да мисля, че тази поредица от събития, в това число и продължаващите сега, вече при внимателен прочит, става ясно какъв е сценарият. Аз лично не искам и се страхувам да си представя докъде биха стигнали сценаристите.

Попов обясни, че в момента атаката се е прехвърлила върху съпругата и децата му, които живеят в София, и призова прокуратурата и НАП:

Да свършат своята работа. Аз съм декларирал категорично своето желание и ще съдействам с абсолютно всичко да приключат възможно най-бързо, за да може това да не бъде използвано като аргумент преди местните избори, защото би било крайно неприятно.

Пазарджишкият градоначалник не уточни колко струва имотът му в Паталеница, как и с кого са построени сградите в него. Той определи сумата от 1,5 милиона лева като фантазия, що се касае за цените в Пазарджик и Паталеница. Попов уточни, че недвижимото имущество на семейството му включва части от имота в Паталеница и апартамент в Пазарджик.

След изявлението си кметът отказа да отговаря на журналистически въпроси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44