Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават протестите в болница "Св. Иван Рилски"

Снимка: БТА

За четвърти пореден ден лекари от столичната болница "Свети Иван Рилски" излязоха на протест. Служителите са против обединяването с Александровска болница, както и срещу смяната на директора д-р Дечо Дечев.

Това е една от болниците, може би единици в страната, които в последните няколко години, откакто директор е д-р Дечев, е с положителен финансов резултат, което е нещо странно заради действителността в здравеопазването. Питаме министър-председателя - това ли трябва да бъде реакцията на министъра на здравеопазването - да ликвидира и да закрива лечебни заведения, които показват и внасят от печалбата си в държавния бюджет.

Заместник здравните министри д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков и днес защитиха сливането на двете болници с цел намаляване на разходите:

Собственик и принципал на болницата е Министерство на здравеопазването, а не тези 600 човека, които работят там.

Това, което трябва да стане ясно на всички, когато няколко лечебни заведения бъдат обединени, административните структури, счетоводство, международна дейност, проекти, поддържане на тревни площи и всички тези дейности бъдат обединени, ще останат финансови средства и за увеличение на заплатите и за по-добро обслужване на пациентите.


Част от медиците от "Свети Иван Рилски" ще протестират и пред Министерския съвет. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44