Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анатолий Антонов: Русия при никакви обстоятелства няма да воюва с Украйна

Русия
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия при никакви обстоятелства няма да воюва с Украйна. Това заяви руският зам.-министър на отбраната Анатолий Антонов.

Украйна не ни е враг и чисто теоретически не допускам нашите две страни да воюват помежду си, посочва Антонов в интервю за в-к „Комсомолская правда” и изразява надежда, че Киев ще прояви разум да не провокира Русия. Заместник-министърът на отбраната разчита, че конфликтът в Украйна ще бъде решен с използването на мирни средства и в този смисъл той призовава Германия и Франция да окажат своето влияние върху властите в Киев да не подновяват бойните действия в югоизточната част на Украйна. Русия е готова да помага на ЕС в това отношение, посочва Анатолий Антонов. По думите му, евентуалните доставки на американско оръжие за Украйна ще бъдат сериозна грешка и по същество те ще бъдат в нарушение на минските споразумения. Ако във Вашингтон вземат подобно решение, това може да провали дипломатическите усилия за решаване на кризата в Украйна и напрежението в Европа да ескалира, смята руският зам.-министър на отбраната Анатолий Антонов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44