Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Милано се открива "Експо 2015"

В Милано започва Световното изложение "Експо 2015" с тема "Да нахраним планетата. Енергия за живот". 
Правителството отмени участието на страната ни заради изключителното забавяне на подготовката и така България няма да е сред 140-те държави-участнички. 
Павилионите на изложителите трябваше да са изградени от материали, годни за рециклиране, а постройките да са икономични по отношение потребяваната енергия. Посетителите ще могат да видят най-добрите техники за производство на качествени и безопасни храни, политиките за опазване на околната среда и на природните ресурси и методите за производство на алтернативни енергии. Ще могат да се опитат традиционни хранителни продукти и ястия, да се видят танци и обичаи. 
Вторият по големина град в Италия ще бъде домакин на изложението до 31 октомври. България трябваше да представи селското си стопанство и хранителната индустрия и наука, както и идеи за устойчиво развитие на тези сектори

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44