Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кулинарни и спортни надпревари за Празника на яйцето в Павликени

Снимка: архив

3600 яйца ще бъдат използвани за кулинарни и спортни състезания, които ще се проведат днес в град Павликени по време на второто издание на местния Празник на яйцето. 

12-грамово златно яйце е голямата награда в кулинарната надпревара. 

Кметът на Павликени Емануил Манолов разказа пред "Хоризонт":
За празничния ден нашият майстор готвач Елена Божанова ще направи стотици омлети за гостите ни, ще покажем занаяти, свързани с яйцето. На площада ще имаме и специален битов кът, където самодейците от читалището в Караисен и читалището в Недан ще покажат бита и традициите на нашите села. Организираме кулинарния конкурс за всички жители от общината в трите раздела - ястие, предястие и десерти. Ще организираме спортни игри с награди за малки и големи, ще имаме голяма сцена, на която ще се изявяват детски състави, фолклорни самодейни състави от общината, професионални музиканти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44