Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна кампания в помощ на потенциалните български емигранти в Холандия

Посолство на Холандия в София
Снимка: БГНЕС

Посолството на Холандия, съвместно с Агенцията по заетостта, Националната комисия за борба с трафика на хора и неправителствени организации провеждат кампания за информираността на потенциалните български емигранти в Холандия. 

Старши сътрудникът по трудова миграция към посолството Борислав Божидаров поясни, че инициативата е продиктувана от възникнали вече проблеми с наши сънародници, емигрирали в тази страна:

Неспазване на трудово  законодателство, някои от тях стават жертва на трудова експлоатация. През 2016 г. холандското правителство поема председателството на Европейския съюз и един от приоритетите е т. нар. „Достоен труд“. Най-общо – равно плащане за равна работа.


Официално регистрираните българи в Холандия са около 40 хиляди, но реално са много повече.  Божидаров  поясни  какви са възможностите за работа за нашите сънародници:

Временната  заетост е в областта на земеделието, гъбарството, строителството.

Търси се квалифицирана работна ръка като заварчици  и програмисти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44