Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По повод 1150 години от покръстването на българите в Троянския манастир беше осветен позлатен кръст

Снимка: БГНЕС

В Троянския манастир архимандрид Василий освети позлатен кръст, поставен на входа на Светата обител, и уникален мозаечен кръст с Христовото разпятие в един от параклисите на манастира. Те са поставени по повод годишнината от покръстването на българския народ и денят, в който Българската православна църква почита паметта на Свети Цар Борис Михаил Покръстител:

Кръстът и иконите, които са в този параклис, са направени от мозайка и са на страдащия Христос и на Света Богородица. Кръстът е с прилежащите му икони - на Света Богородица и на неговият любим ученик Свети Йоан Богослов. Кръстът, който е на портика, е поставен за богословение на всички благочестиви православни християни, поклонници на светата обител, допълни още архимандрид Василий.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44