Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общ курбан за здраве и просперитет направиха мюсюлмани и християни в Кърджали

Снимка: Мирослав Гетов

Християни и мюсюлмани от Кърджали направиха общ курбан за здраве и за спиране на природните бедствия, връхлетели района през зимата. В центъра на града бяха сварени 25 казана с месо, което беше раздадено на дошлите близо 2 000 души. Курбанът беше осветен от свещеник и мюфтия.

За курбана бяха използвани над 600 кг месо. Свещеникът и мюфтията разделиха казаните и всеки освети своята част, след което курбанът беше смесен.

Трудно събрахме кураж, за да не ни обвинят в нещо или да търсят под вола теле, както обикновено се прави в Кърджали, а пък ние телето сме го сготвили да го изядем заедно за мир, здраве на нашия град Кърджали, обясни отец Петър.

Днес се събрахме турци и българи, мюсюлмани и християни, за да направим молитва за здраве, щастие и просперитет на Кърджали, заяви Бейхан Мехмед.

За приготвяне на курбана бяха намерени най-добрите готвачи, каза кметът Хасан Азис и допълни: Това е единствено по молба на всички кърджалийци и Кърджали да не бъде сполетяван от беди и катастрофи.

Всички присъстващи - християни и мюсюлмани седнаха на 120-метровата маса.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44