Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След ремонта на Хамам баир в Сливен там ще има амфитеатър и кътове за отдих и спорт

Снимка: БГНЕС

Амфитеатър, кътове за отдих и спорт ще има в парка за отдих Хамам баир в Сливен. Това стана ясно на проведеното в града обществено обсъждане на благоустрояването на емблематичния парк, организирано в рамките на проекта „Изграждане на капацитет на община Сливен за следващия програмен период“ по ОП „Регионално развитие”.

Благоустрояването ще започне от занемарените пешеходните пътеки и стълбища на Хамам баир като пропадналите участъци в тях ще бъдат укрепени. Предвидени са повече грижи за растителността. В проекта за превръщане на горския парк в притегателно място за отдих и туризъм е записано изграждане на няколко къта за отдих, амфитеатър със сцена, системи за катерене, мини голф, пътека за екстремно велосипедно преминаване и барбекю с навес.

Обмислят се най-удобните подходи за пешеходен и автомобилен достъп до Хамам баир. В проекта е предвидено изграждане на чешма и осигуряване на вода в парка, който ще бъде разделен на няколко зони. В спортната зона ще бъдат изградени детска площадка от естествени материали, фитнес на открито за различни възрасти, маси за тенис, стена за катерене и площадка за скейтборд с препятствия. В образователната зона ще има кът за рисуване, класна стая на открито, място за астрономически наблюдения и посрещане на изгрева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44