Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Софиямед": Емилия Ковачева е имала само две 24-часови дежурства през април

Снимка: БГНЕС

През месец април акушерката Емилия Ковачева е имала само две дежурства по 24 часа, като от 10 до 15 април е имала 5 свободни дни, обявиха от болница "Софиямед".
От становище на болницата става ясно, че акушерката е извършила действията си в нощта на 17 срещу 18 април, но едва в късния следобед на 18-ти по главата на детето се е появил подкожен оток. Междувременно са му правени изследвания заради физиологична жълтеница, при които е установена и анемия: 
Никой към този момент не е допускал причината за влошаването, така че реанимационните действия са насочени към борба с анемията, а не с травма
В изявлението от болницата се посочва, че дежурният им лекар е потърсил неонатолог от отделение с по-високо ниво на компетентност, в случая -  болница "Токуда". 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44