Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи, спасили възрастен мъж от пожар, ще бъдат предложени за награда

Снимка: БГНЕС
Четиримата младежи, които спасиха 93-годишен мъж при пожар в къщата му в кюстендилското село Усойка, ще бъдат предложени за награда, каза началникът на регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" Гроздан Христов.

Очаква се след Гергьовден министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова да издаде заповед за награждаването на 19-годишния Мартин Миланов, който след дни е абитуриент, на 25-годишния Марио Симеонов, на Божидар Терзийски, на 23 години и на ученика от столицата Янко Малинов.

Към 10 часа на празничния 1-ви май те влезли в задимената къща на Любен Гоцев минути преди 93-годишният старец да се задуши от гъстия дим. Извадили го жив, а след това се обадили на телефон 112 и повикали линейка.

Кметът на Усойка Красимир Николов каза, че ще предложи младежите да бъдат наградени от общината в Бобошево, но наградата може и да не е парична. В селото коментират направеното от съседите им и дошлия на гости при роднини ученик от София като подвиг, тъй като те са рискували живота си. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44