Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Институт "Иван Хаджийски": Здравната и пенсионната реформа са спорни

Все повече се говори за реформи, но те все повече се забавят – до този извод стига анализът на Института "Иван Хаджийски" за изминалия политически месец. Според експертите на Института и здравната, и пенсионната реформа са спорни.

Според политолозите от Института образователната реформа е провокирала несъгласие между министър Тодор Танев и излъчилия го Реформаторски блок. Многобройните и разнопосочни комбинации във връзка със съдебната реформа пък носят белега на импровизация и не внушават убеждението, че мнозинството има ясен план и ясна воля за провеждане на реформата. Проблемът с КТБ се е задълбочил.

Реформаторският блок е изправен пред два технологични проблема, за пореден път застрашаващи единството му. Първият е свързан с невъзможността за единна регистрация за изборите. Вторият проблем е отношението към евентуални промени в изборното законодателство, засягащи прага за преференция. 

По отношение на БСП, според политолозите, конгресът на партията е потвърдил линията на председателя Миков. В анализа се посочва, че активизацията на АБВ цели да покаже ключовото значение на партията в управленската формула. Според анализаторите събитията, които се наблюдават в ДПС, са безпрецедентни, защото никога преди това не са говорили за фашизъм и неонацизъм в българския парламент.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44