Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем души са загинали и над 100 ранени при катастрофи в Силистренско

Снимка: БГНЕС

От началото на годината в Силистренска област са станали 112 катастрофи със седем загинали и 133 ранени. Сред жертвите няма деца. 

14 са за една година ПТП-та с участието на деца в Силистренска област, съобщи главен инспектор Радостин Върбанов, началнитк сектор "Пътна полиция" по повод седмицата за пътна безопасност, която тази година е под мотото "Спаси живота на децата".
Пет от тези произшествия са били с пешеходци деца, при които има четири леко ранени и едно тежко ранено. В седем транспортни произшествия са пострадали с деца пътници, четири от които са леко ранени, три с тежки травми. Има две настъпили ПТП-та с деца, управлявали велосипед. За щастие нямаме загинали. Наистина е много тревожна тенденцията и към настоящият момент транспортната обстановка в  област Силистра е в лошо състояние. Искам да се обърна към всички водачи за повече толерантност, може да се спасят много хора.
На 8 май КАТ- Силистра ще проведе акция по метода на широкообхватния модел с участието на ученици от местните училища. Акцията ще започне с едноминутно мълчание в памет на децата, загинали при катастрофи.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44