Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има три задължителни предмета на чужд език в езиковите гимназии

Милена Дамянова
Снимка: БГНЕС

Езиковите гимназии няма да приемат ученици още от пети клас. Въвежда се задължително преподаване на три предмета на чуждия език, който изучават учениците. Това съобщи в Ловеч председателят на парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова.  Тя посочи, че задължителното преподаване на предметите на чужд език ще се регламентира с приемането на новия закон за образованието.
Дамянова допълни, че най-важното е да се повиши качеството на образованието в езиковигте гимназии:

Връщаме се към едни традиции от минали години , когато езиковите гимназии бяха едни от най-елитните училища. Които даваха по-различно образование и чужджезикова подготовка.


Приемът в езиковите гимназии ще остане след седми клас, а възможност да приемат от пети клас ще имат само математическите и  природоматематическите гимназии. Новият закон за образованието трябва да бъсе приет до началото на новата учебна година, но ще действа едва от учебната 2016 – 2017 г. 

Милена Дамянова присъства на научна конференция по повод 175 години от рождението на Екзарх Йосиф Първи, която се проведе в езиковата гимназия в Ловеч, носеща името на духовника. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44