Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силистра ще отбележи третата Глобална седмица за пътна безопасност на ООН под мотото: „Спаси живота на децата”

Снимка: Георги Нейков

С поредица от инициативи, в Силистра ще бъде отбелязана третата Глобална седмица за пътна безопасност на ООН под мотото: „Спаси живота на децата”. 

Учениците от ОУ "Отец Паисий" днес ще гледат филма "Умирай лесно", посветен на пътната безопасност, и ще обсъждат темата със служители на КАТ. През седмицата ще се проведат двата кръга от училищното състезание по първа, долекарска помощ.

Кулминацията е на 8 май, когато ще бъде отслужена панихида в памет на децата, загинали в катастрофи. Ученици ще участват в пътен контрол, заедно със служители на КАТ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44