Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паметна плоча на пътя Девин-Широка лъка напомня за катастрофата, при която загинаха три момчета от Девин

Снимка: БГНЕС

Паметна плоча на пътя Девин - Широка лъка от днес напомня на всички шофьори за катастрофата, при която загинаха три момчета от Девин. Идеята е на техните съученици.

Паметната плоча е поставена на пътя Девин - Широка лъка и напомня за трагедията от 22-ри декември миналата година, когато при катастрофа загинаха 18-годишните Васил Гавазов, Симеон Тютюнджиев и Александър Асенов. Техният връстник Николай Велев оцеля по чудо. Четири месеца след трагедията съучениците подеха инициатива като идеята им е паметната плоча да напомня за тримата им приятели, които никога няма да се върнат при тях, разказа Веселина Димитрова, класен ръководител на 12 Б клас от СОУ "Христо Ботев" в Девин:  

Ние събрахме средствата, те са изцяло от учениците. Трима човека се включиха от колегите и си я направихме паметната плоча.

От общинската администрация в Девин са подпомогнали децата с избор на място, където е поставена плочата и за провеждане на благотворителен концерт в памет на загиналите младежи. Събраните средства в размер на 408 лева са разпределени на двете детски градини и общинския детски комплекс в града. Още когато стана трагедията, 12-класниците се отказаха от празника, който е традиционен след завършване на средно образование:

Няма да има бал. Желанието на децата е да няма бал и те са съпричастни с болката на родителите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44