Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австрийската фирма "Фьосталпине" инвестира над 5 млн. лв. в железопътната инфраструктура

Снимка: БГНЕС

Австрийска инвестиция от над 5 милиона лева прави в сектора железопътна инфраструктура лидерът на пазара за доставка на системи за железопътни стрелки "Фьосталпине". Това съобщи заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която връчи на фирмата сертификат за високотехнологична производствена дейност в железопътната инфраструктура.

Строеж на нова производствена и складова сграда и въвеждане на нови машини за производството на детайли за железопътни стрелки, предвижда инвестиционният проект. Това е конкурентоспособно и важно за интегриране на българските жп мрежи в европейските транспортни системи, уточни един от управителите  Симеон Евтимов:

Ние сме доволни от възможността да изнасяме на чуждестранни пазари, но несъмнено още по-голямо ще е удовлетворението ни, ако направените инвестиции се възвърнат основно чрез реализация на нашата продукция за задоволяване потребностите на българския железопътен пазар. Фирмата допринася както за организацията на железопътния транспорт в България, така и за подобряване на експортния баланс на страната, тъй като до 50 процента от оборота се реализира в износ.

Фирмата работи за сигурността на релсовия път в България и участва в най-важните проекти на железопътната инфраструктура:

Организацията на жп линия Пловдив-Свиленград, на жп линия Пловдив-Бургас, в извършващата се в момента реконструкция и модернизация на жп линията Септември-Пловдив, както и в изграждането на втория мост на река Дунав Видин-Калафат, като за този обект нашата фирма е произвела и доставила най-голямото в Европа релсово уравнително устройство, което всъщност позволява на моста да работи на температурни разширения. Участваме в изграждането на новите метролинии в София.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44