Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БЧК е събрал над 47 хил. лв. дарения за пострадалите от земетресението в Непал

Снимка: БГНЕС

Българският червен кръст е събрал досега над 47 хиляди лева дарения за пострадалите от земетресението в Непал. Това съобщи за "Хоризонт" председателят на организацията Христо Григоров. По думите му, кампанията ще продължи поне още месец, след което парите ще бъдат насочени и разпределени от централата на Червения кръст в Женева:

БЧК, респективно България, беше една от първите страни, които се отзоваха като ние направихме един апел към българския народ, който винаги е показвал, че е народ с ценностна система, един народ с голямо сърце, готов да протегне ръка, да бъде съпричастен. Ние обявихме и есемес 1466. Всеки, който е съпричастен и би желал да помогне, може да пусне есемес, той е 1 лев. Той ще отиде за Непал и ще помогне на хората.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44