Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близо 1700 осъдени лица у нас се издирват за изпълнение на влезли в сила присъди

Снимка: БГНЕС

Близо 1700 осъдени лица у нас се издирват за изпълнение на влезли в сила присъди, съобщи главния прокурор Сотир Цацаров. При срещата им в Брюксел комисарят по правосъдието Вера Юрова е проявила особен интерес към този проблем, който присъстваше и в последния мониторингов доклад.

Цацаров подчерта, че не само братя Галеви и убиецът от „Соло” са се възползвали от празнотите в закона, и призова за незабавни действия, включително и политически, за да се пресече тази възможност:

По същата пътека са преминали още близо 1700 осъдени лица. Какво чакаме още? Да станат 2700. Питам и част от политическата класа, питам и себе си, аз не свалям своята отговорност.

По повод появилите се напоследък твърдения, че „оперативно интересни” ромски фамилии имат високопоставени покровители в полицията, главният прокурор заяви, че ще се поинтересува, и при всички случаи ще има реакция. Междувременно той разкритикува практиката социалният мир да бъде пазен със струпване на полицейски сили около домовете на емблематични фигури – според Сотир Цацаров това не е нормално:

Тези полицейски сили могат да вършат съвсем друга работа, свързана със защитата на правата и обществения ред на българския гражданин. Кого пазим в случая? Една ромска фамилия от друга ромска фамилия. Законите са за всички, те са еднакви за роми, за българи, за арменци, за цигани, за всички.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44