Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кристалина Георгиева: България трябва да подобри инвестиционната среда

Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС

България трябва да извърши отдавна отлаганите ключови реформи и да подобри инвестиционната среда, призова еврокомисарят Кристалина Георгиева. По повод пролетната икономическа прогноза на Европейската комисия, която е по-оптимистична за страната ни, но залага продължаващ спад на инвестициите, Георгиева препоръча и бързо премахване на административните пречки пред бизнеса:

Това, че имаме ниски данъци е добре, но очевидно не е достатъчно, защото се оказва, че на бизнеса му излизат през носа тези пречки, които се създават излишно по административен път. 

Пред БНР Георгиева подчерта, че са нужни гаранции, че случаят с КТБ няма да се повтори. Сътресенията във финансовия сектор у нас са посочени от Европейската комисия като негативен фактор за ръста на икономиката ни:

Ясно е, че не е лесно да се приключи тази тема. Не само това, което се случи с КТБ, а това, което продължава да тресе общественото мнение. Трябва да се затвори тази страница решително, но и да се създаде по-голяма увереност, че този случай няма да се повтори.

Цялото интервю на Диана Чепишева със заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44